← terug naar overzicht

Vacature - Constructeur

Anera in Klundert (gemeente Moerdijk) is op zoek naar een ervaren Constructeur. Heb jij een afgeronde HBO-opleiding in Bouwkunde? En wil jij met jouw berekeningen aan de start staan van succesvolle projecten? Dit is jouw kans!

 

Waarom wij op zoek zijn naar een Constructeur

Ken jij de Meccano dozen van vroeger nog? Die maken wij voor bekende bedrijven zoals o.a. Bol.com, Kruidvat, DHL en Wehkamp. Tenminste, een soort van. Want wij maken systeemconstructies zodat hun magazijnen en sorteercentra optimaal worden benut.


Ons bedrijf zit enorm in de lift. Ook in coronatijd krijgen we veel nieuwe opdrachten binnen, nu vooral van internetbedrijven die online verkopen. En daarom zijn wij ter ondersteuning op zoek naar een Constructeur.

 

Jouw uitdaging

Als Constructeur heb jij direct contact met de verkoper en de Project Engineer. Aan de hand van tekeningen ben jij degene die de juiste materialen kiest, bekijkt hoeveel schoring er bijvoorbeeld nodig is en zorgt voor presenteerbare statische berekeningen.

Jij staat aan de start van ieder groot (of klein) project! Vanwege de groeiende complexiteit van onze projecten zoeken wij iemand met een aantal jaar ervaring als Constructeur.


Jij komt te werken op onze projectafdeling die bestaat uit ons Sales team, vijf 3D Modelleurs, tien Project Engineers en twee collega Constructeurs met wie je nauw samenwerkt op de grotere projecten.


Een project begint bij de afdeling Verkoop, zij dragen de opdracht over aan een Project Engineer en daarna komt jouw technische kennis van pas. Jij maakt een statische berekening aan de hand van de tekeningen, je verstuurt de berekening ter goedkeuring aan de klant en behoudt hierbij het contact met de controlerende partij en indien nodig, maak je de revisies. Onze constructies staan door heel Europa, daarom maak je afhankelijk van de taal van de klant, jouw berekening in het Nederlands, Engels, of in het Duits. Daarbij sluit jouw kennis van de Eurocode en het Bouwbesluit helemaal aan!


Tevens fungeer je als sparringpartner voor jouw collega Constructeurs en als vraagbaak voor de Project Engineers, de Directie en Verkoopafdeling als het aankomt op berekeningen en materiaalkeuze. Met jouw inzicht en bereken skills zorg je er bijvoorbeeld voor dat in het offertetraject alle risico’s worden ondervangen en het ontwerp wordt geoptimaliseerd.

Anera is continue bezig met ontwikkelen en innoveren, ook hierbij kunnen we jouw kennis dus goed gebruiken.


Naast klantcontact heb je veel contact met collega’s over de productie en mogelijk speciaal ontwerp van constructies. Anera beschikt over een eigen lasafdeling, wals- en eigen coatstraat. Maar deels laten we ook extern produceren. Tijdens het berekentraject geef je regelmatig terugkoppeling aan de Project Engineer over de voortgang.


Jouw inwerktraject

In jouw inwerktraject maak je kennis met ons product en laten we zien hoe wij tekeningen in Revit maken en berekeningen in SCIA. Jij gaat mee met een collega om projecten in te meten, zodat je ervaring opdoet met ons product.


Waarom je bij ons wilt werken

  • Je kunt jouw technische brein volledig tot uiting laten komen;
  • Een inwerktraject wat samen met jou is afgestemd op persoonlijke kennis, ambitie en ervaring;
  • Je maakt deel uit van een jong, maar zeer ervaren en enthousiast team. De gemiddelde leeftijd van jouw directe collega’s is zo’n 32 jaar;
  • De mogelijkheid om altijd maatwerk te leveren;
  • Je doet internationale werkervaring op;


Teamwerk bij Anera

We kunnen hier een prachtverhaal wegzetten over deze baan, maar je kunt ook even ons bedrijfsfilmpje bekijken waarin collega’s zelf over Anera vertellen: https://vimeo.com/427298155\


Standaard meegeleverd

  • Direct dienstverband bij Anera met de intentie: zo snel mogelijk een vast dienstverband;
  • Goed salaris dat aansluit bij jouw opleiding en werkervaring;
  • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden;
  • De mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen door bijvoorbeeld het volgen van opleidingen en trainingen.


Jouw profiel

Jij hebt een afgeronde HBO-opleiding in Bouwkunde. Je bent communicatief sterk, omdat je als Constructeur op verschillende niveaus moet kunnen communiceren. Ook ben je al bekend met het lezen van tekeningen en berekenen in SCIA of andere software en beheers je de Engelse taal, vanwege de internationale contacten. Duits is mooi meegenomen.


Verder vinden we het belangrijk dat je nauwkeurig bent en graag in een team werkt. Je houdt van lekker doorwerken, maar ook van een geintje op z’n tijd.


Over Anera

Anera in Klundert (gemeente Moerdijk) is als producent en innovator al meer dan 30 jaar specialist in de verkoop, levering en montage van lichtgewicht staalconstructies. Wij zorgen ervoor dat ongebruikte ruimten in magazijnen door heel Europa optimaal worden benut, maar ook vind je ons mooie bouwsysteem in tal van andere toepassingen terug.

Nieuwsgierig? Op onze website kun je meer te weten komen over ons. Voor filmpjes van onze nieuwste projecten kijk je op vimeo.

 

Solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Solliciteer dan via onderstaande sollicitatiebutton

Interesse maar toch nog een vraag? Neem contact op met Sandra Mol via 06-34341302.


Ook in coronatijd willen wij gewoon deze vacature invullen. Als je zonder klachten bent, dan ben je welkom voor een kennismakingsgesprek en een rondleiding. Uiteraard houden we ons dan aan de richtlijnen van het RIVM.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren? Klik dan hier!