← terug naar overzicht

Vacature - Project Engineer

Anera in Klundert (gemeente Moerdijk) heeft een vacature voor een Project Engineer. Heb jij een afgeronde HBO-opleiding in Werktuigbouwkunde of Bouwkunde? En wil jij projecten begeleiden, van opdracht tot oplevering? Dit is jouw kans!


Waarom wij op zoek zijn naar een Project Engineer

Ken jij de Meccano dozen van vroeger nog? Die maken wij voor bekende bedrijven zoals o.a. Bol.com, Kruidvat, DHL en Wehkamp. Tenminste, een soort van. Want wij maken systeemconstructies zodat hun magazijnen en sorteercentra optimaal worden benut.

Ons bedrijf zit enorm in de lift. Ook in coronatijd krijgen we veel nieuwe opdrachten binnen, nu vooral van internetbedrijven die online verkopen. En daarom zijn wij ter uitbreiding op zoek naar een Project Engineer.


Jouw uitdaging

Als Project Engineer gaan wij je leren om eigen projecten te ontwerpen en begeleiden. Van opdracht tot oplevering!

Jij komt te werken op onze projectafdeling die bestaat uit ons Sales team, vijf 3D Modelleurs, drie Constructeurs en tien collega Project Engineers met wie je nauw samenwerkt op de grotere projecten. Een project begint vaak met inmeten op locatie om te controleren of aangeleverde tekeningen kloppen met de werkelijkheid. Hierbij maken we gebruik van laserafstandmeters en 3D scanners. Het project komt daarna tot leven door concept design in Revit, waarin je de tekening maakt en details uitwerkt.


Is het ontwerp akkoord? Dan bepaal jij de benodigde materialen voor de constructie. Denk aan kolommen, koud- en warmgewalste profielen, vloerafwerking, leuningwerk en trappen. Als het uitwerken klaar is dan is het tijd om materialen te bestellen, de planning te regelen met de afdeling transport en de montageplanning af te stemmen met de klant. Het engineeringstraject is dan afgerond, waarna fysiek het project gaat starten!


Bij aanvang heb je naast klantcontact ook veel contact met collega’s over de productie en mogelijk speciaal ontwerp van onderdelen. Anera beschikt over een eigen lasafdeling, wals- en eigen coatstraat. Maar deels laten we ook extern produceren. Tijdens een project houd je de klant op de hoogte van de voortgang van de werkzaamheden en blijf jij het eerste aanspreekpunt.


Als Project Engineer werk je gemiddeld vier dagen per week op kantoor om projecten te begeleiden. De andere dag besteed je aan inmeten, klant- en/of leveranciersbezoek.


Jouw inwerktraject

In jouw inwerktraject maak je kennis met ons product en laten we zien hoe wij tekeningen in Revit maken. Jij gaat mee met een collega om projecten in te meten, zodat je geleidelijk aan ervaring opdoet. Zo verkrijg jij de basiskennis om binnen een maand vijf kleinere projecten zelf te tekenen. Binnen een half jaar stomen wij je klaar tot Project Engineer en zal je circa tien projecten (in verschillende fasen) tegelijkertijd begeleiden.


Jouw toekomst en doorgroeimogelijkheden Heb je de ambitie om nog verder door te groeien in het begeleiden van projecten? Dan moedigen we dit aan door jou steeds meer de rol van Projectleider te geven van complexe projecten. Ons doel met jou is de lange termijn, we beloven dat je bij ons voorlopig nog lang niet uitgegroeid bent!


Waarom je bij ons wilt werken

  • Je kunt jouw technische brein volledig tot uiting laten komen;
  • Je bent deel van een jong, maar zeer ervaren team, de gemiddelde leeftijd van jouw directe collega’s is zo’n 32 jaar;
  • Jouw projecten zijn altijd maatwerk, dus bij ons geen automatische pilotenwerk;
  • Je doet internationale werkervaring op, we werken door heel Europa;
  • Je hebt een veelzijdige functie, dus je bent een multi-talent. Stressbestendigheid is dan ook fijn meegenomen.


Teamwerk bij Anera

We kunnen hier een prachtverhaal wegzetten over de afwisseling, verantwoordelijkheid, flexibiliteit en vrijheid van deze baan. Maar collega Salih is Project Engineer en kan dat veel beter! Hij vertelt er zelf over in dit filmpje: https://vimeo.com/377563677


Standaard meegeleverd

  • Direct dienstverband bij Anera met de intentie: zo snel mogelijk een vast dienstverband
  • Goed salaris dat aansluit bij jouw opleiding en werkervaring
  • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden conform de Cao Metaal & Techniek


Jouw profiel

Jij hebt een afgeronde HBO-opleiding in Werktuigbouwkunde of Bouwkunde. Je bent communicatief sterk, omdat je als Project Engineer op verschillende niveaus moet kunnen communiceren. Ook ben je al bekend met Revit of andere design software en beheers je de Engelse taal, vanwege de internationale contacten. Duits is heel mooi meegenomen.

Verder vinden we het belangrijk dat je nauwkeurig bent en graag in een team werkt. Je houdt van lekker doorwerken, maar ook van een geintje op z’n tijd.


Over Anera

Anera in Klundert (gemeente Moerdijk) is als producent en innovator al meer dan 30 jaar specialist in de verkoop, levering en montage van lichtgewicht staalconstructies. Wij zorgen ervoor dat ongebruikte ruimten in magazijnen door heel Europa optimaal worden benut, maar ook vind je ons mooie bouwsysteem in tal van andere toepassingen terug. Nieuwsgierig? Op onze website kun je meer te weten komen over ons. Voor filmpjes van onze nieuwste projecten kijk je op vimeo.


Solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Solliciteer dan via onderstaande sollicitatiebutton Interesse maar toch nog een vraag? Neem contact op met Sandra Mol via 06-34341302.


Ook in coronatijd willen wij gewoon deze vacature invullen. Als je zonder klachten bent, dan ben je welkom voor een kennismakingsgesprek en een rondleiding. Uiteraard houden we ons dan aan de richtlijnen van het RIVM. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren? Klik dan hier!