← terug naar overzicht

Vacature - Sales Engineer

Anera in Klundert (gemeente Moerdijk) heeft een vacature voor een Sales Engineer. Heb jij een afgeronde technische HBO-opleiding in bijvoorbeeld werktuigbouwkunde of bouwkunde met enkele jaren werkervaring? En beschik jij over de juiste commerciële skills? Dit is jouw kans!

 

Waarom wij op zoek zijn naar een Sales Engineer

Ken jij de Meccano dozen van vroeger nog? Die maken wij voor bekende bedrijven zoals o.a. Bol.com, Kruidvat, DHL en Wehkamp. Tenminste, een soort van. Want wij maken systeemconstructies zodat hun magazijnen en sorteercentra optimaal worden benut.


Ons bedrijf zit enorm in de lift. Ook in coronatijd krijgen we veel nieuwe opdrachten binnen, nu vooral van internetbedrijven die online verkopen. En daarom zijn wij ter ondersteuning op zoek naar een Sales Engineer.

 

Jouw uitdaging

Als Sales Engineer is het jouw taak om wensen van de klant te inventariseren en hen te adviseren, om zo tot een ontwerp te komen en mooie projecten binnen te halen. Wij zijn niet op zoek naar de commercieel gedreven onderhandelaar, maar naar de out of the box denkende techneut die onze klanten kan adviseren in het ontwerpen van een optimale constructie.

 

Jij komt te werken op onze projectafdeling die bestaat uit ons Sales team, vijf 3D Modelleurs, twee Constructeurs en tien Project Engineers met wie je nauw samenwerkt op de grotere projecten.

 

Om te beginnen maak je een concept ontwerp met prijscalculatie en adviseer je de klant op technisch vlak.

Ondertussen behoud je nauw contact met de klant en bespreek je het ontwerp en de offerte. Wanneer een offerte opdracht wordt, ga je samen met de Project Engineer het project technisch doorspreken. Je zorgt er gezamenlijk voor dat het voldoet aan alle gewenste normen en eisen.

Daarna draag je het project over aan éen van onze Project Engineers en blijf je jouw collega ondersteunen op commercieel vlak.

 

Als Sales Engineer werk je gemiddeld vier dagen per week op kantoor, de andere dag besteed je aan klant- en projectbezoeken.

 

Jouw inwerktraject

In jouw inwerktraject maak je kennis met ons product en laten we je zien hoe wij ontwerpen in Revit maken. Jij gaat mee met een collega om projecten in te meten, zodat je geleidelijk aan ervaring opdoet en ons product leert kennen. Ook ga je mee met Sales collega’s naar klantbezoeken. Zo verkrijg jij de basiskennis zodat je binnen een half jaar klaargestoomd bent tot Sales Engineer.

 

Waarom je bij ons wilt werken

·        Je kunt jouw technische brein volledig tot uiting laten komen;

·        Je bent deel van een jong, maar zeer ervaren team, de gemiddelde leeftijd van jouw directe collega’s is zo’n 32 jaar;

·        Jouw projecten zijn altijd maatwerk, dus bij ons geen automatische pilotenwerk;

·        Je doet internationale werkervaring op, wij werken door heel Europa!;

·        Je hebt een veelzijdige functie, dus je bent een multi-talent. Stressbestendigheid is dan ook fijn meegenomen.

 

Teamwerk bij Anera

We kunnen hier een prachtverhaal wegzetten over ons bedrijf, maar collega’s kunnen dit veel beter! Zij vertellen er over in dit filmpje: https://vimeo.com/427298155

 

Standaard meegeleverd

·        Direct dienstverband bij Anera met de intentie: zo snel mogelijk een vast dienstverband;

·        Goed salaris dat aansluit bij jouw opleiding en werkervaring;

·        Prima secundaire arbeidsvoorwaarden.

 

Jouw profiel

Jij hebt een afgeronde HBO-opleiding in techniek en hebt een brede technische kennis. Je bent commercieel èn communicatief sterk, omdat je als Sales Engineer op verschillende niveaus moet kunnen communiceren. Ook ben je al bekend met Revit of andere design software en beheers je de Engelse taal, vanwege de internationale contacten. Duits is héél mooi meegenomen.

 

Verder vinden we het belangrijk dat je nauwkeurig bent, representatief en dat je graag in een team werkt. Je houdt van lekker doorwerken, maar ook van een geintje op z’n tijd.

 

Over Anera

Anera in Klundert (gemeente Moerdijk) is als producent en innovator al meer dan 30 jaar specialist in de verkoop, levering en montage van lichtgewicht staalconstructies. Wij zorgen ervoor dat ongebruikte ruimten in magazijnen door heel Europa optimaal worden benut, maar ook vind je ons mooie bouwsysteem in tal van andere toepassingen terug.

Nieuwsgierig? Op onze website kun je meer te weten komen over ons. Voor filmpjes van onze nieuwste projecten kijk je op vimeo.

 

Solliciteren?

Heb je interesse in deze vacature? Solliciteer dan via onderstaande sollicitatiebutton

Interesse maar toch nog een vraag? Neem contact op met Sandra Mol via 06-34341302.

Ook in coronatijd willen wij gewoon deze vacature invullen. Als je zonder klachten bent, dan ben je welkom voor een kennismakingsgesprek en een rondleiding. Uiteraard houden we ons dan aan de richtlijnen van het RIVM.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Solliciteren? Klik dan hier!